در جهان کنونی اسلام قرآن کریم یگانه کتاب جاویدان است که سبب اتحاد میان مسلمانان میگردد. در صورتی که در این کتاب مقدس از لحاظ علم قرائت اختلافاتی مشاهده گردد امکان تزلزل افکار نسبت به آن وجود دارد. چه بسا کتاب حاضر هیچگونه تحریفی از لحاظ زیاده و نقصان دارا نمیباشد ولی آیات آن به لحاظ قرائت آیات باید مورد کنکاش و بررسی قرار گیرد تا از انحراف افکار بکاهد. در این پژوهش سوره نساء به عنوان سوره ای خاص که بیان کننده موضوعاتی با محوریت زنان میباشد، با روش توصیفی و تحلیلی به صورت گزینش آیات مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت. هر یک از مفسران به قرائت قراء سبع توجه ویژه ای نشان دادهاند و پذیرش قرائت مورد نظر در تفسیر آیات بر مبنای رای اکثریت قاریان قرائتهای هفتگانه میباشد. قرائت نقش به سزایی در بیان تفسیر آیات دارا میباشد، به نحوی که اگر قرائتی بنا بر قواعد مشهور صرفی و نحوی نباشد کنار گذاشته میشود و به تبع آن تفسیر ذیل آیات نیز تغییر مییابد. با این پژوهش دانسته شد، اختلاف قرائات، گاه هیچ تغییری در معنا ایجاد نمی کند و گاه موجب تغییرات معنایی میگردد و این تغییرات میتواند به صورت اساسی یا جزیی در معنای واژگان صورت گیرد. آیات الاحکام توسط اختلاف قرائات دستخوش تغییر میگردند. دیگر آن که علم صرف و نحو بیشترین تاثیر را در اختلاف قرائت ایفا مینمایند و با آگاهی از اختلاف قرائات میتوان بینش صحیح نسبت به آیات قرآن بدست آورد.
حسن زاده, سارا, غضنفری, علی. (1400). واکاوی تاثیر اختلاف قرائات سبع در تفسیر سوره نساء. دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 3(سال سوم ،شماره 5،پاییز و زمستان 1400), 11-39.
MLA
سارا حسن زاده; علی غضنفری. "واکاوی تاثیر اختلاف قرائات سبع در تفسیر سوره نساء". دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 3, سال سوم ،شماره 5،پاییز و زمستان 1400, 1400, 11-39.
HARVARD
حسن زاده, سارا, غضنفری, علی. (1400). 'واکاوی تاثیر اختلاف قرائات سبع در تفسیر سوره نساء', دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 3(سال سوم ،شماره 5،پاییز و زمستان 1400), pp. 11-39.
VANCOUVER
حسن زاده, سارا, غضنفری, علی. واکاوی تاثیر اختلاف قرائات سبع در تفسیر سوره نساء. دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 1400; 3(سال سوم ،شماره 5،پاییز و زمستان 1400): 11-39.