در تفسیر آیات قرآنکریم به روش تحلیل گفتمانِ حاکم بر سوره به عنوان یک روش کیفی، مراد خداوند متعال از دو رویکرد درون متنی (نظم چینش و ارتباط الفاظ و آیات با یکدیگر)، و اجتماعی (گفتمان موقعیت نزول و بسط آن در گذر زمان و کاربست آن در صحنه زندگی) مورد بررسی قرار می گیرد. با استفاده از این روش میتوان با توجه به کارکرد اجتماعی آیات، آنها را در صحنه زندگی اجتماعی و خانوادگی بکار بست. در این زمینه مدل تحلیل سه سطحی نورمن فرکلاف بر اساس تحلیل در سه سطح توصیف، تفسیر و تبیین مؤثر میباشد. پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی- تحلیلی و استفاده از روش کتابخانهای و در نظر داشتن این که خداوند قرآن را به عنوان برنامه زندگى براى بشر نازل نموده است، درصدد پاسخگویی به این سوال است که تحلیل و توصیف گفتمان سوره ضحی بر اساس دیدگاه نورمن فرکلاف کارکرد اجتماعی این سوره را چگونه تبیین مینماید. گفتمان سوره ضحی با تسلای خاطر پیامبر(ص)، نقش هدایتگری خداوند را از ابتدای زندگی ایشان بیان داشته و خنثی کننده گفتمان های موجود در سطح جامعه بوده و توجه آحاد جامعه را به عدم غفلت از کمک به یتیم و ضالّ و بازگو کردن نعمات پروردگار، جلب مینماید.
صدارت, فریبا, اسودی, علی. (1401). تحلیل گفتمان سوره مبارکه ضحی بر اساس دیدگاه نورمن فرکلاف. دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 4(سال چهارم،شماره 7،پاییز و زمستان 1401), 93-110.
MLA
فریبا صدارت; علی اسودی. "تحلیل گفتمان سوره مبارکه ضحی بر اساس دیدگاه نورمن فرکلاف". دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 4, سال چهارم،شماره 7،پاییز و زمستان 1401, 1401, 93-110.
HARVARD
صدارت, فریبا, اسودی, علی. (1401). 'تحلیل گفتمان سوره مبارکه ضحی بر اساس دیدگاه نورمن فرکلاف', دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 4(سال چهارم،شماره 7،پاییز و زمستان 1401), pp. 93-110.
VANCOUVER
صدارت, فریبا, اسودی, علی. تحلیل گفتمان سوره مبارکه ضحی بر اساس دیدگاه نورمن فرکلاف. دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 1401; 4(سال چهارم،شماره 7،پاییز و زمستان 1401): 93-110.