گرچه مطالعات تطبیقی در حوزه تفسیر قرآن کریم با عنوان رشته تفسیر تطبیقی در مجامع علمی تدریس و مورد پژوهش قرار گرفته است، همچنان زوایای پنهانی در این علم وجود دارد. از آن جمله مبانی و قلمرو این علم است که در آن رویکردی جامع و مانع موجود نیست و دو زاویه پنهاناند. از سوی دیگر مبانی و قلمرو یک علم، ابزار اساسی آن علم در جهت نیل به هدف است. پس واکاوی و مشخصنمودن این حیطه جزو ملزومات مطالعات تطبیقی در حوزه تفسیر قرآن کریم است. این پژوهش در صدد است با روش توصیف، تبیین و نقد به نحو تفصیلی بر اساس نامگذاری و نقد آرای اندیشمندان مبانی و قلمرو تفسیر تطبیقی را که اندیشمندان تا کنون مشخص کردهاند، به نقد بنشیند و مشخص کند مبانی و قلمروهای مطرحشده در این رشته تا چه حدی دقیق و پذیرفتنی است؟ نتیجه نشان میدهد قلمرو تفسیر تطبیقی وابسته به تعریف پژوهشگر از علم تفسیر تطبیقی و به دنبال آن نیز مبانی این علم، وابسته به قلمرو مورد پذیرش پژوهشگر خواهد بود و در ادامه بر اساس همین نتیجه در دو عنوان مبانی صحیح و قلمرو صحیح، مبانی و قلمرو بایسته تفسیر تطبیقی کشف و مشخص گردیده است.
پور رسول, فرزانه, بهجت پور, زینب. (1402). واکاوی مبانی و قلمرو تفسیر تطبیقی بر اساس نقد آرای اندیشمندان. دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 5(سال پنجم،شماره 8،بهار و تابستان 1402), 93-113.
MLA
فرزانه پور رسول; زینب بهجت پور. "واکاوی مبانی و قلمرو تفسیر تطبیقی بر اساس نقد آرای اندیشمندان". دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 5, سال پنجم،شماره 8،بهار و تابستان 1402, 1402, 93-113.
HARVARD
پور رسول, فرزانه, بهجت پور, زینب. (1402). 'واکاوی مبانی و قلمرو تفسیر تطبیقی بر اساس نقد آرای اندیشمندان', دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 5(سال پنجم،شماره 8،بهار و تابستان 1402), pp. 93-113.
VANCOUVER
پور رسول, فرزانه, بهجت پور, زینب. واکاوی مبانی و قلمرو تفسیر تطبیقی بر اساس نقد آرای اندیشمندان. دو فصلنامه علمی مطالعات میان رشته ای تفسیر, 1402; 5(سال پنجم،شماره 8،بهار و تابستان 1402): 93-113.